Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen. We proberen de stukjes altijd in de nacht te schrijven.


 

Zondag 16 juli

De eerste hele dag van het kamp is aangebroken! Voor veel kinderen kwam deze dag nog iets te vroeg na de iets te korte nacht, maar iedereen is toch uit bed gekomen. De een wel met wat meer wallen dan de ander.
Bij het ontbijt werden we verrast met een lekker eitje en een afgebakken broodje. Wat een feest met deze keukendames.

Ons reis is gisteren gestart in Zuid Amerika en vandaag zijn we aangekomen in Africa. De Big Five liep door het kamphuis rond, u kent ze wel, de Afrikaanse witsnuit koala en het Afrikaanse schaap. Gelukkig waren er ook olifanten en andere wilde dieren, want we gingen het wilde dierenfeest vieren vandaag.

Als eerste gingen we naar het bos om daar de kampdienst te hebben. Onder live begeleiding van de KidZSKamp akoestische band, uitgebreid met een ruim 100 koppige percussieband, hebben we liederen gezongen. Daarbij hoorden we een verhaal waarbij duidelijk werd dat voor Jezus kinderen net zo belangrijk zijn als dat volwassenen dat zijn. Hij zegende de kinderen maar al te graag.

De kampdienst werd gevolgd door het vlaggenspel. De kinderen renden door het bos op zoek naar spelletjes waar stukken stof voor vlaggen gewonnen konden worden. Als je genoeg verschillende kleuren stof had kon je vlaggen aan jou was/vlaggenlijn hangen om zo punten te verdienen. Het is altijd leuk om te zien dat kinderen het fanatiekst kunnen worden om de simpelste spellen, als ezeltje-prik of de welbekende eierrace.

Na de lunch was het weer tijd om terug naar het bos gaan. Daar aangekomen stond het Levend-dieren-stratego-kwintet ons te wachten. En inderdaad, dat is precies wat u denkt. Iets met levend stratego in dierenstijl, waarbij we eigenlijk levend kwartet speelden, maar dan wel kwintetten verzamelden. Een kwintet had je als je de Big Five gevonden had. De jongsten en oudsten speelden hun eigen spel, maar dan wel in hetzelfde gebied. En inderdaad, dit resulteerde in een lichtelijk chaotisch spel. De jongsten waren hier wel overduidelijk beter in dan de oudsten. De oudsten bedachten namelijk zulke ingewikkelde, valsspelende tactieken, dat dit relatief makkelijke spel eigenlijk heel moeilijk werd.

Tussen alle bedrijven door werd er ook heel gezellig vrij gespeeld of werden er zelfs extra spelonderdelen verzonden. Van op een been staan (dat hield de winnaar bijna 30 minuten vol), tot groots touwtjespringen en van ‘rondom-de-tafel’ tot een potje voetvolley. Het viel de leiding op dat, ondanks dat de kinderen best moe waren, er echt heel leuk gespeeld werd.

Het avondeten bestond vanavond uit een lekker balletje gehakt met de keuze uit bloemkool en een aardappel of bietjesstampot. De keukendames hadden zich weer goed uitgesloofd. Toe kregen we gele en bruine vla.
Tijdens de dagsluiting werd er nog even teruggeblikt naar het verhaal van de kampdienst.

Vervolgens werden de jongsten naar bed gezongen en konden de oudsten zich opmaken voor het avondspel. Dit was het grote karavanen spel. De tenten moesten worden ingepakt en via een obstakelparcours naar de volgende plek gebracht worden. Het leidde tot veel hilariteit en strijdlust. En u gelooft het of niet… Om 10 uur lagen ook de oudsten stil in hun bed en maken we ons op voor een langere nacht.

Op naar morgen, vannacht zal de vlucht ons brengen naar……..