Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen. We proberen de stukjes altijd in de nacht te schrijven.


 

Vrijdag 21 juli

En daar was hij dan… De allerlaatste hele dag van het kamp. Met de leiding zeiden we tegen elkaar: ‘Nu alweer de laatste dag? We zijn er net een paar uur…’ Zo’n kampweek vliegt om. We doen zoveel leuke dingen en kunnen zo genieten van alle mooie momenten met jullie kinderen. En ondanks dat ook wij echt wel moe zijn, vinden we het ook echt jammer dat het er weer op zit.
Maar goed, daar gaat het nu niet over, het gaat om wat jullie kids beleefd hebben vandaag.

De feestelijke dag begon met een half uurtje uitslapen en het vieren van de verjaardag van Hannah-Lisa. Na Het ontbijt ging het winkeltje voor de laatste keer open. Dat betekent altijd dat de oudsten al het laatste geld van hun groepje bij elkaar sprokkelen om gezamenlijk dat zakje nog te kunnen kopen. Uiteraard staan ze te wachten tot de laatste kortingen voorbij komen. Nagenoeg ieder kind blijkt feilloos te kunnen onderhandelen.

Tijdens de dagopening hoorden we het verhaal van de weduwe en profeet Eliza. Door te bidden en te vertrouwen kon het beetje olie blijven vloeien en hield ze meer en meer over, zo hoefden haar kinderen niet te gaan werken en kon ze in haar huis blijven.

Na de dagopening hadden we de vrije ochtend. Het moment waar veel kinderen naar opkijken. Want naast opruimen en lekker spelen, wordt er ook geoefend voor de bonte avond. Verschillende muziekjes hoorden we rond het kamphuis klinken en er werd fanatiek geknutseld om toffe acts neer te kunnen zetten.

Bij de lunch hadden we broodjes knakworst, hartstikke lekker! Erna gingen we naar het bos om het fastfoodspel te spelen, we zaten namelijk in Noord Amerika. Het was een soort steen papier schaar, maar dan met Macdonald, KFC en de Pizzahut. U kent er misschien wel een liedje over ;) Bij terugkomst bleek de zaal weer omgetoverd te zijn tot een feestzaal met podium en al!

Dat kan niet ander betekenen dat de bonte avond eraan kwam! Snel omkleden dus en klaar gaan zitten. We mochten het pauzeprogramma van de Superbowl verzorgen. Het oefenen van deze ochtend had duidelijk zijn vruchten afgeworpen, want wat zagen alle stukjes er weer goed uit! Met de patatjes tussendoor had iedereen genoeg energie om tijdens de disco nog even lekker los te gaan!

De jongsten gingen op een gegeven moment lekker naar het kampvuur, waar er met de gitaar nog lekker liedjes werden gezongen en marshmallows werden geroosterd. Tegelijk gingen de oudsten nog even trefballen. Eerst met elkaar en daarna tegen de leiding. Ieder kind mocht kiezen of hij of zij dit zag zitten. De optie om nog een potje tegen elkaar te trefballen bleef ook staan, zodat ze twee keuzes hadden.  95% van de kids koos voor het potje tegen de leiding. De leiding keek hier natuurlijk ook naar uit en kwam met de beste selectie van 8 man om de bijna 40 kids te verslaan. Uiteraard is dit gelukt.

Na het kampvuur voor de oudsten gingen ook zij naar “bed”. Ze zijn nog wel even in de speeltuin gekeken, maar ondertussen liggen ze allemaal op een oor.
Bedankt dat we deze week weer hebben mogen genieten van jullie kostbaarste bezittingen! We vonden het weer een eer om voor jullie te mogen schrijven ’s nachts!
Tot volgend jaar, Niels en Edwin