Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen. We proberen de stukjes altijd in de nacht te schrijven.


 

Maandag 17 juli

Vandaag arriveerden we in het werelddeel Azië. We vieren deze week feest en dat kan natuurlijk niet zonder lekker eten. Dan is het wel zo fijn als je niet zelf hoeft te koken, gelukkig waren er vandaag veel streetfoodkramen in de buurt van het kamphuis te vinden. Vandaag is iedere groep namelijk een streetfoodkraam begonnen!

 

Vanochtend werden de eerste voorbereidingen getroffen: er werd een naam voor de kraam bedacht, naamborden, bedrijfskleding en alle andere benodigdheden werden ontworpen en gemaakt. Aan het eind van de ochtend was er een bont gezelschap aan medewerkers van de verschillende streetfoodkramen te vinden rondom het kamphuis. 

 

Na de lunch was het tijd om aan de slag te gaan, er moesten natuurlijk gerechten worden gemaakt en afgeleverd. Iedere groep had zijn kraam een mooie plek in het bos gegeven en er kon worden begonnen met het maken van de bestellingen. De bestellingen met bijbehorende recepten konden worden opgehaald bij de Thuisbezorgd receptie in het bos. De medewerkers van de kramen moesten naatuurlijk eerst alle benodigde ingrediënten in huis halen om de gerechten te bereiden. Gelukkig waren er in het bos vier groothandels om alles te verzamelen: Slagerij ‘De Visser’, Groenteboer HAK, Toko Soya en Toko Chili. De bestellingen stroomden binnen en er werd goed samengewerkt om alles op tijd bij de juiste deur af te leveren. De snelle bezorgers kregen zelfs een fooi voor de goede service!

 

Na dit harde werken moest er ook zelf gegeten worden. Op het menu stond vandaag nasi - en dat moet natuurlijk met stokjes gegeten worden. De een ging dit beter af dan de ander, maar uiteindelijk had iedereen zijn of haar bordje leeg.

 

‘s Avonds speelden de oudste streetfoodkraamondernemers nog een spel in het bos om te ontspannen na een dag hard werken in de kraam. In het bos gingen ze op zoek naar verschillende dieren, nadat ze deze uit het Chinees vertaald hadden. 

 

De dagopening en -sluiting gingen vandaag over Mozes. We luisterden een podcast waarin het verteld werd hoe Mozes als baby in een rieten mandje gelegd werd door zijn moeder en daarna opgroeide bij de dochter van de farao. Zijn zus Mirjam was zomaar op de dochter van de farao afgestapt, hoe dapper moet je daar wel niet voor zijn!?