Onze Belevingen

Iedere dag op kamp schrijven we een stukje op de site om jullie op de hoogte te houden van wat we doen. We proberen de stukjes altijd in de nacht te schrijven.


 

Donderdag 20 juli

Vanochtend werden we dicht bij huis wakker, namelijk in ons eigen Europa! Na het ontbijt en de kampwinkel (die inmiddels bijna uitverkocht is) begon de dagopening. We luisterden naar het verhaal van de Verloren Zoon. Dominee Nienke was op bezoek en legde uit dat we altijd terug mogen komen bij God. Hij is blij dat we er zijn.

 

De rest van de ochtend gingen we aan de slag met het verzamelen van de vlaggen van verschillende Europese landen. In het bos werd er hard gerend om de goede kleur stift te vinden om de vlaggen goed in te kleuren. Daarna werd het pas echt moeilijk, want bij welk land hoort die vlag nu eigenlijk? 

 

‘s Middags reisden we langs de Europese landen rondom het kamphuis. Ieder land had een eigen spel. In het Verenigd Koninkrijk werden er theezakjes gepoept in kop en schotel, in Oostenrijk werd er geskied en in Italië kon iedereen een pizza bakken. Daarnaast was er als verrassing een stormbaan waar iedereen hard zijn of haar best deed om zo snel mogelijk het einde te halen. 

 

Na een wat fris diner onder de overkapping hadden we een hele bijzondere dagsluiting. Goochelaar Elmar vertelde ons met allemaal trucs over watervrees. En dan niet alleen zijn eigen watervrees, maar ook die van Mozes en Petrus. Hij liet water van kleur veranderen, toverde een rubic kubus weg en schoot door de zaal met een toverstaf. 

 

Na al dit spektakel gingen de jongsten (heel erg laat) naar bed en de oudsten naar het veld voor een spel.  Het valutaspel werd gespeeld. Oude Europese geldstromen vlogen over het veld, net als de kinderen. Het was bijzonder om te zien dat de kids op donderdagavond nog steeds bizar veel energie hadden!

Morgen alweer de laatste dag, tot morgen!